فیلم سینمایی یک تکه کیک 2020-06-29
نقد و داستان فیلم سینمایی کیک محبوب من
فیلمی که نه تنها نتوانست به عمق احساسات انسانی دست یابد، بلکه با روایتی کلیشهای و شخصیتپردازی سطحی، مخاطب را به شدت سرخورده کرد. فیلم در تصویرسازی مهین و اتفاقهایی که برایش میافتد، اغراق نمیکند. ما همواره آدمهایی معمولی را میبینیم که حرفهایی معمولی میزنند، لباسهایی عادی میپوشند و عادی رفتار میکنند. دوربین اما آنقدر صداقت دارد که این عادی بودن را حتی در اتاق خواب مهین، حمام و آشپزخانهاش سانسور نمیکند.
مخاطب ایرانی به همان اندازه که ممکن است از فیلم تکلوکیشنی کمشخصیت کسل شود، به آن عادت دارد. «کیک محبوب من» با خانه زیبا و شخصیتهای زیباترش و نگاه انسانیاش نه تنها کسلکننده نمیشود که مخاطب را عمیقاً درگیر خودش میکند؛ اتفاقی که در دو فیلم دیگر صناعیها و مقدم هم میافتد. به گزارش اقتصادآنلاین، معمولاً فیلم ساختن در یک لوکیشن با شخصیتهای کم کار سختی است. «کیک محبوب من» ساخته مریم مقدم و بهتاش صناعیها تولید مشترک ایران، فرانسه، سوئد و آلمان است. این فیلم در اسفندماه ۱۴۰۲ جایزه بهترین فیلم انجمن منتقدان بینالمللی فیلم(فیپرشی) را در جشنوارهٔ فیلم برلین دریافت کرد و به تازگی نمایش آن در سوئد و انگلستان آغاز شده است.
افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان در سال ۱۴۰۴ رسما تایید شد
کیک از منظر استعاری، همواره تداعی کننده حجمی گرد و فُرمی دایرهای است. ماهیت چرخهای تجارب زنانه، مضامینی راجع به هویت، روابط و پیچیدگیهای زندگی زنان را در یک بازه زمانی معین و در بستری مسئله گون برملا میسازد. فرامرز به عنوان مردی وارد زندگی مهین میشود که در شرایط و موقعیتی متفاوت با او قرار دارد.
با این حال، صحنه دلنشین است و لبخندی بزرگ به لب تماشاگر میآورد که شاید در ادامه حتی عمیقتر شود، اگرچه همراه با اشکی در چشم. این فیلم بدون رعایت قواعد سانسور جمهوری اسلامی، ازجمله حجاب اجباری برای بازیگران زن ساخته شده است. مهین زنی است که با تضادهای درونی بسیاری دست و پنجه نرم میکند و او همزمان هم به دنبال حفظ سنتها است و هم میخواهد به دنبال خواستههای شخصی خود باشد. این بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما دارای مدرک لیسانس از رشته تئاتر دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است که در سال 1349 آن را به دست آورده است.
نماهای نزدیکی که از لبها و چشمهای پایینافتاده لیلی فرهادپور گرفتهاند، قابی از تنهایی است، قابی از آدمی که تماشاچی ندارد، و چه خوب است. اگر به جای تصویر تلویزیونی فیلم، مثلاً فیلتری مثل یک فیلم سی و پنج میلیمتری روییش انداخته میشد، بهمراتب بهتر میشد. بهخصوص همین صحنههای روز داخلی یکسوم ابتدایی فیلم که شرح وضعیت شخصیت اصلی است، مهین و تنهاییاش. تا این که یک مهمانی زنانه، مسیر زندگی مهین را تغییر میدهد. یک مهمانی زنانه با دوستان قدیمی که همه مثل مهین کمابیش تنها هستند و کمابیش از دردهایی یکسان رنج میبرند. این نکتهای کاملا زنانه درباره این بخش از فیلم «کیک محبوب من» است.
۱۰ شغل پردرآمد آینده که جهان را تسخیر میکند+ اینفوگرافیک
بهتاش صناعیها و مریم مقدم، سازندگان فیلم «کیک محبوب من» توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی با اتهام جدید «اشاعه فساد» مواجه شدند. آنها پیشتر در این پرونده به تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی متهم شده بودند. بازیگران فیلم «کیک محبوب من» از بهترین های عرصه سینما و تلویزیون کشورمان هستند. اگر می خواهید بیشتر در مورد اسماعیل محرابی بدانید، بیوگرافی اسماعیل محرابی قبلا نگاشته شده است. هم این پتانسیل را دارد که به آن عادت کنی و هیچ تغییر شگرفی در آن به وجود بیاوری، هم انقلابی علیه خودت و اجتماعی که در آن زندگی میکنی، به پا کنی. او به این نتیجه میرسد که دیگر چندان وقت زیادی برای لذت بردن از زندگی ندارد و زندگی در تنهایی هم انتخابش نیست.
درحالیکه بیشتر نسلهای زمانهی ما دستی بر آتش این انقلاب دارند. بهویژه زنهایی که یک عمر سکوت کردهاند و حسرت خوردهاند، بیش از همه نیازمند انقلابی برای دگرگونی زندگیشان هستند. مهین بهعنوان نمایندهی این نسل آستینهایش را بالا میزند و سرنوشتش را به دست میگیرد. مهین نه تنها یک قهرمان است بلکه یک انقلابی ایرانی در زمانه ی ما نیز هست.
این ترکیب داستانگویی شخصی و نقد اجتماعی، تحسینهای بینالمللی را برای فیلم بههمراه داشته و آن را هم بهعنوان یک داستان عاشقانه و هم یک بیانیه اجتماعی برجسته کرده است. لازم به ذکر است، فیلم کیک محبوب من در ژانر درام و محصول سال ۲۰۲۴، جایزه هوگوی نقرهای را از جشنواره فیلم شیکاگو دریافت کرده است. از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بوده اید بسیار سپاسگزاریم، امیدواریم با مطالعه این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفیدی در مورد فیلم کیک محبوب من کسب کنید. اگر سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات از ما بپرسید و همچنین خوشحال میشویم نظرات و پیشنهادات شما را در مورد بهبود کیفیت مطالبمان دریافت کنیم. این فیلم اما نور را بر نسلی از ایرانیها میتاباند که بهویژه در این انقلاب بسیار نادیده گرفته شدند.
از سال ۱۴۰۱ به بعد هم بروز و ظهور این تغییرات صورت مشخصتری پیدا کرده و خودش را در برداشتن روسری و اتخاذ سبک زندگی در تضاد با شعارهای حاکمیت نشان داده است. اما واقعیت چیست؟ واقعیت این است که جامعه ایران مدتها است تغییر کرده و دیگر پایبندی چندانی به شعارهای حاکمیتی ندارد. در طول روز نیز گیاهان باغش را آبیاری میکند، خرید می کند و خود را برای پذیرایی از دوستانش در یک جمع و گردهمایی زنانه آماده میکند. خود را برای پذیرایی از دوستانش در یک جمع و گردهمایی زنانه آماده میکند. او با بازی در نقشهای متفاوت و ماندگار نام خود را به عنوان یکی از بازیگران پیشکسوت و توانای ایران ثبت کرده است.
پرداخت ماهیانه ۱۰ میلیون تومان برای این افراد
او ویژگیهایی دارد که این روزها در زنها و دخترهایی از هر سن و سال تکثیر میشود. مهمترین عامل در ساخت یک فیلم خوب، وجود یک ایده قوی، فیلمنامهی قوی، کارگردانی قوی و بازیهای قوی است که متاسفانه در فیلم کیک محبوب من هیچکدام از این عوامل به چشم نمیخورد. ورود به مسیر تازهای در زندگی مهین با برگزاری یک مهمانی زنانه رخ میدهد. این مهمانی با حضور دوستان قدیمی مهین است؛ زنانی که همگی مانند او تنها هستند و دردهای مشترکی دارند. این زنان، اغلب بازنشسته و بدون کار یا فعالیت خاصی در زندگی روزمرهاند.
به ناخنهایش لاک قرمز میزند و نیاز بدنش را به لمس شدن بهخاطر میآورد. او که همسرش را سالها پیش از دست داده، میداند که خیلی وقت است دلش برای عشق و دوستداشتن و دوستداشته شدن تنگ شده است. مهین تصمیم میگیرد برای پاسخ به نیازهایش دست بهعمل «نتابوشکنانه» بزند نه آنکه منتظر باشد مردی از راه برسد و با مراوده داشته باشد.
یک درخواست فوری از مردم تهران
همین موضوع هم در نهایت این پرسش را به ذهن متبادر میکند که هنرمند باید این واقعیتها را به تصویر بکشد یا به همان روال قبل نظر حاکمیت را به نمایش بگذارد. داستان این فیلم مربوط به زنی است که سعی دارد در کشوری که حقوق زنان به شدت محدود است، به خواسته هایش دست پیدا کند. با توجه به اینکه فیلم کیک محبوب من مجوز وزارت ارشاد ندارد، نمیتوانید این فیلم را در رسانههای رسمی یا پلتفرمهایی مانند فیلیمو و..
لیلی فرهادپور بهعنوان مهین، بازی بسیار تاثیرگذاری ارائه میدهد. او با تواناییهای بازیگری خود، به خوبی احساسات پیچیده یک زن ۷۰ ساله را به تصویر میکشد. مهین در مسیر جستجوی عشق و رهایی از تنهایی، به یک شخصیت جذاب و قابل لمس تبدیل میشود. پس از آن پاتوق او صف نانوایی، پارک، کافی شاپ هتل و در نهایت یک رستوران ساده که در آن کوپنهای غذای بازنشستگان را میتوان بازخرید کرد، می شود. او خود را به فرامرز (با بازی اسماعیل محرابی)، مردی مجرد متواضع و با شخصیت هم سن و سالش معرفی میکند و این دو باهم آشنا میشوند. فرامرز راننده تاکسی و کهنه نظامی است که به خاطر نواختن ساز در عروسیها دچار مشکل شده است.
خبر مهم برای دارندگان سهام عدالت / سود سهام عدالت پایان اسفند ۱۴۰۳ واریز میشود؟
آشنایی آن ها سبب می شود که فرامرز و مهین لحظاتی را با هم در آپارتمان مهین بگذرانند، جایی که مهین به فرامرز پیشنهاد پخت کیک مورد علاقهاش را میدهد. این در واقع لحظهای از ارتباط عاطفی است که آن دو تمام افکار و احساساتشان را برای آن ذخیره کردهاند. اگرچه پایان فیلم میتوانست بهتر و مهربانتر باشد، اما همین پایان فعلی هم هدفمند و در عین حال دردناک است.
با این حال لیلی فرهادپور در اواخر دهه چهل زندگی خود تصمیم گرفت وارد دنیای بازیگری شود. اولین تجربه بازیگری او در فیلم “لطفاً مزاحم نشوید” بود و پس از آن با بازی در نقش مهین در فیلم “کیک محبوب من” به شهرت بیشتری دست یافت. «کیک محبوب من» درباره همین موضوعات ساده حرف میزند و نمیتوان آن را سیاسی دانست. معرفی فیلم کیک محبوب من به همراه خلاصه داستان این فیلم جذاب و بیوگرافی بازیگران اصلی و مطرح آن را در این مطلب از فوتوسلفی قرار داده ایم.
آنها از نسلهای گذشتهاند، متولدین دهههای ۲۰ و ۳۰ که اغلب همدمی در زندگیشان ندارند. کیک محبوب من روایتی از امید، عشق و تلاش برای زیستن در دنیایی است که گاه بیرحم به نظر میرسد این فیلم با بازیهای درخشان و داستانی تأثیرگذار مخاطب را به سفری احساسی دعوت میکند. سایر بازیگران شامل ملیکا پازوکی و محمد حیدری هستند که هر کدام به نوبه خود در ایجاد فضای اجتماعی فیلم نقش ایفا میکنند. بازی آنها نهتنها داستان را غنیتر میکند بلکه به تنوع شخصیتها و روابط انسانی در فیلم عمق میبخشد. در این مطلب از صفحه اقتصاد درباره بازیگران فیلم کیک محبوب من، خلاصه داستان، محل ساخت و عوامل تهیه این فیلم خواهیم خواند.
نظرات کاربران
کمی حس و حال مصنوعی دارد که این شاید نتیجه بازی بازیگرانش هم باشد. و این حس و حال مصنوعی فقط به این خاطر نیست که این زنان دارند حرفهایی را طوری میزنند که در سینمای ایران مرسوم نیست. جوری است که انگار این آدمها این دوستان قدیمی در تمام این سالها از دیدگاهشان درباره عشق و داشتن یک یار به هم چیزی نگفتند. با اینکه صحنه دلپذیری است و از تماشایش لبخندی بزرگ بر لب داری. مهین بعد از حرفهای انگیزشی (و کمی شعاری) مهمانی تصمیم به تغییر میگیرد.
مهین بعد از حرفهای انگیزه تغییر پیدا میکند تا زندگی یکسان خود را تغییر دهد. به دوستش پیشنهاد میدهد که با او به گردش بیاید اما دوستش نمیپذیرد. به همین خاطر به یک هتل قدیمی که از جوانیهای دور و روشنش با آن خاطره دارد، میرود. شاهد دعوای دختری از نسل جوان با ماموران میشود و از دختر حمایت میکند.
داستانی درباره عشق، فقدان و امید که در دل یک کیک پنهان شده است. فیلم در تصویرسازی روابط انسانی و مشکلات اجتماعی زنان در ایران موفق بوده است. این اثر توانسته به چالشهای اجتماعی از جمله انزوا، بیتوجهی به زنان سالخورده و نیاز به عشق و صمیمیت بپردازد. این موضوعات، از مسائل مهمی هستند که به وضوح در فیلم به تصویر کشیده شدهاند.
نسلی که دیگر «پیر» به حساب میآید و انگار باید دست از زندگی بشوید و منتظر مرگ باشد. نسلی که از اینها گذشته، به دلیل انقلاب ۱۹۷۹ از سوی جوانان مورد سرزنش قرار میگیرند. در خیزش «زن زندگی آزادی» بسیاری شنیدیم که میگفتند این انقلاب برای جوانهاست چون امیدی به آینده ندارند.
پایانی که با طنزی نهفته به ماهیت مردانه شخصیتها و در سطحی وسیعتر به وضعیت جامعه اشاره میکند. صحنه رقص لیلی و فرامرز، صحنهای از زیبایی این فیلم است و بازگوکننده صحنهای است که عشقی که کامل شده است و حالا قرار است این دو، سالهای آخر عمرشان را در کنار هم عاشقی کنند. این در حالی است که در دو سال بعد از اعتراضات سال ۱۴۰۱ دهها فیلم کوتاه و بلند در ایران به شکل زیرزمینی و خارج از قواعد رسمی ساخته و در جشنوارههای بینالمللی به نمایش درآمده است. دوربین اما آنقدر صداقت دارد که این عادی بودن را حتی در اتاق خواب مهین، حمام و آشپزخانهاش هم سانسور نکرده است. مهین برخلاف بسیاری از قهرمانان زن سینماهای جهان، جوان نیست، بدن ورزشکار و چندانی جذابی هم ندارد. او هفتاد ساله و چاق است، حرکاتش کند است، رقصش چندان تعریفی ندارد، موهایش سفید شده و در یک کلام تمام ویژگیهای ظاهری یک «پیر زن» یا «مادر بزرگ» ایرانی را دارد.
منتقدان فیلم را تحسین کردند -امتیاز صد درصدی راتن تومیتوز به این فیلم خود گویای همهچیز است- و مخاطبان ایرانی مشتاقانه چشمانتظار آن بودند. نقد فیلم «کیک محبوب من» (Me Favorite Cake) را در این مطلب بخوانید. اجازهاش را نداشتهاند و حالا به یکباره به جسارتی دوطرفه فرصتش را پیدا کردهاند، اگرچه اجازهاش را هنوز نه. فیلمهای بهتاش صناعیها و مریم مقدم حول تمهایی مانند آدمهای تنها، مهربان و بیآزار، خانههای قدیمی و موسیقیهای نوستالژیک میچرخد. این زوج سینماگر تاکنون سه فیلم موفق با یکدیگر ساختهاند و امیدواریم در آینده نیز به این روند ادامه دهند. آخرین فیلم آنها، «کیک محبوب من»، که تولید مشترک ایران، آلمان، فرانسه و سوئیس است، در هفتاد و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم برلین به نمایش درآمد و جایزه فیپرشی را دریافت کرد.
چنین مکالماتی برای زنان در هر کشوری قابلدرک است، اما برای مخاطب ایرانی، واقعگرایانه بودن این مکالمات و نحوه به تصویر کشیدن آنها اهمیت ویژهای دارد. فیلم «کیک محبوب من» در تهران، پایتخت ایران، در قلب جمهوری اسلامی ایران فیلمبرداری شده است. این شهر با پیشینه فرهنگی متنوع، محلی برای روایت داستانهای انسانی و اجتماعی فراهم میکند. فیلمبرداری در مکانهای گوناگون شهر، از جمله پارکها، کافهها و خانههای سنتی، به بازتاب فضای روزمره زندگی در تهران کمک کرده است.
اسماعیل محرابی در 6 شهرویر 1323 در تهران به دنیا آمده است. لیلی فرهادپور علاوه بر نویسندگی و بازیگری مدیر مسئول مؤسسه «آپ آرت مان» نیز هست. این رخداد در پی یورش نیروهای امنیتی ایران به خانه تدوینگر فیلم رخ داد که در جریان آن فیلمهای تدویننشده و سایر آثار مربوط به تولید را ضبط کردند.
آنها پس از ممنوعالخروجی با اتهام «تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی» روبهرو شدند. فیلم کیک محبوب من تولید مشترک ایران، سوئد، آلمان و فرانسه است. این فیلم در ۱۶ فوریه ۲۰۲۴ در هفتاد و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم برلین به نمایش گذاشته شد. همچنین توانست در این رویداد سینمایی وارد رقابت برای دریافت جایزه خرس طلایی شود.
تا به حال به این فکر کردهاید که یک تصمیم ساده میتواند زندگی یک نفر را دگرگون کند؟ کیک محبوب من پاسخی شگفتانگیز برای این پرسش است. داستانی که شما را به دنیای پیچیده و زیبای احساسات میبرد پس با ما همراه شوید تا با این فیلم جذاب بیشتر آشنا شوید. در این قسمت ما فهرست کامل از بازیگران فیلم کیک محبوب من را لیست کرده ایم، که می توانید مطالعه کنید. یکی از بحث های داغ پیرامون ساخت فیلم درام کیک محبوب من بازی بدون حجاب لیلی فرهادپور بود.
سایر تصاویر و نمادهای استفاده شده در فیلم نیز به همین شکل، فاقد عمق و معنا هستند. ه همین دلیل، این صحنه برای ما غیرمعمول و شاید حتی غریب به نظر میآید. در عبور از مرزهای ممیزی، رفتار شخصیتها به اندازه کافی اصیل و واقعی نیست.
خلاصه داستان کیک محبوب من
در گزارشی در رادیو فردا گفته شد که لیلی فرهادپور در این فیلم حجاب نداشته است اما کارگردانان این فیلم یادآور شدند که در این فیلم از کلاهگیس برای خانم فرهادپور استفاده شده است. اگرچه برخی لحظات مثل گفتوگوی او با راننده تاکسی حالتی شعاری دارد، اما به نظر میرسد این لحظات در راستای واقعگرایی فیلم ضروری هستند. حس تلویزیونی بودن فیلم در این صحنههای بیرونی هم به چشم میخورد، اما فاصله زیادی تا تبدیل شدن به یک فیلم سینمایی واقعی ندارد.
اسماعیل محرابی نیز در نقش فرامرز، با بازی طبیعی و صمیمیاش، به تصویرسازی شخصیت مردی کمک میکند که عشق و همدلی را به مهین هدیه میدهد. رابطه بین این دو شخصیت اصلی، عمق و تأثیرگذاری خاصی به فیلم میبخشد. اینطور می شود که مهین در صف نانوایی، پارک، کافی شاپ هتل و در نهایت در یک رستوران ساده که در آن کوپنهای غذای بازنشستگان را میتوان بازخرید کرد، به دنبال همین رابطه است. او خود را به فرامرز (با بازی اسماعیل محرابی)، یک مرد مجرد متواضع و با شخصیت هم سن و سال خود معرفی میکند و این دو باهم آشنا میشوند.
دعوت به تماشای فیلم این فیلم نه تنها داستان یک زن را روایت میکند بلکه به مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه ایران نیز میپردازد و به تماشاگران فرصتی برای تفکر درباره آزادی، عشق و تنهایی میدهد. «کیک محبوب من» بهعنوان یک فیلم ماندگار در سینمای معاصر ایران، ارزش تماشا و بررسی را دارد و میتواند الهامبخش بسیاری از تماشاگران باشد. داستان «کیک محبوب من» به زندگی مهین، زنی ۷۰ ساله میپردازد که پس از ۳۰ سال بیوهگی، احساس انزوا و تنهایی میکند. مهین در جستجوی کنترل زندگیاش و تجربه مجدد عشق، به سمت روابط عاطفی و انسانی میرود.
کیک محبوب من، نامی که بر تابلوی قبرستانی از رویاهای سینمایی حک شده است. اما نگاه اگزیستانسیالیستی این دو فیلمساز باعث شد ترجیح دهند بهجای پایان خوش، به وضعیت وجودی انسان و محدودیتهای واقعی او بپردازند. برای داستانی که در مسیر انگیزه و امید پیش میرود، چنین پایانی کمی غافلگیرکننده است. حتی بدون این پایان تلخ، فیلم به هدف خود میرسید، اما با این انتخاب، کنایهای به وضعیت ناپایدار و محدودیت اختیار انسان در جهانی است که کنترل چندانی بر زمان و نحوه مرگ خود ندارد.
در نهایت، کیک محبوب من یک تجربه تلخ و ناامیدکننده برای هر مخاطب سینماست. پیش از این در شهریور ماه اعلام شد که ممنوعیت خروج آنها موقتا رفع شده، اما در ۲۱ شهریور، مریم مقدم اعلام کرد که گذرنامه آنها دوباره در فرودگاه توقیف شده است. این اقدام بار دیگر در یازدهم مهر ماه تکرار شد، زمانی که این دو قصد سفر به فرانسه برای تکمیل پروژه خود را داشتند.
تأثیر اجتماعی فیلم
لیلی فرهادپور پیش از ورود به دنیای بازیگری در حوزه روزنامهنگاری و نویسندگی فعالیت میکرد. تحصیلات او در رشته علوم ارتباطات و روزنامهنگاری زیربنای محکمی برای فعالیتهای هنریاش فراهم کرد او با نگارش مقالات و کتابهای متعدد توانایی خود را در بیان افکار و ایدههایش به اثبات رساند. در گزارشی از رادیو فردا عنوان شد که او در این فیلم بدون حجاب اجباری به ایفای نقش پرداخته است. جرم او بهطور مشخص بیان نشد، اما دادستان تهران در توضیح دستگیری چند نفر دیگر که همزمان با لیلی فرهادپور دستگیر شده بودند، دلیل دستگیری را ارتباط گرفتن با کمیته گزارشگران حقوق بشر عنوان نمود. به دنبال بازداشتهای گسترده فعالان سیاسی و اجتماعی و روزنامه نگاران پس از عاشورا سال ۱۳۸۸، لیلی فرهادپور نیز در ۱ بهمن ۱۳۸۸ دستگیر شد. شغل و پیشینه کاری فرامرز، اسکیزوفرنیک بودن ماهیت زنانگی شخصیتِ زن داستان، چندگانگی در خوانش قانون و...
در واقع فیلم کیک محبوب من روایت زندگی مهین (با بازی لیلی فرهادپور) ۳۰ ساله است که بیوه شده است. او از زمان مهاجرت دو فرزند و نوههایش، تنها در خانه ای در حومه تهران زندگی می کند و هر روز با رنج و درد انزوا روز را به شب و شب را به روز می رساند. داستان مهین روایت گر عشق و فقدان، تنهایی و پیری است آن هم در مورد اینکه چگونه زنان با سرنوشت بیوه شدن کنار میآیند، زیرا میدانند که تقریباً بهطور قطع از شوهرانشان بیشتر زنده خواهند ماند.
{معرفی سریال قلب سیاه (Siyah Kalp) + بیوگرافی بازیگران و داستان
|}اما کارگردانان فیلم اعلام کردند که برای فرهادپور از کلاهگیس استفاده شده است. این مؤسسه یک مؤسسهٔ فرهنگی هنری است که مجوز آن به منیژه حکمت تعلق دارد و ریاست آن بر عهدهٔ پگاه آهنگرانی بازیگر جوان سینما و تلویزیون است. او در سال 1388 فعالیت هنریش را آغاز کرده است و از رشته علوم ارتباطات و روزنامه نگاری، مدرک دانشگاهی خود را به دست آورده است. حاکمیت ایران دوست داشته باشد یا نه بسیاری از مردم ایران سبک زندگی متفاوتی دارند و تمایل دارند سبک زندگی مورد علاقه خودشان را داشته باشند.
انتخاب این مکانها به ایجاد فضایی نزدیک به واقعیت برای داستان و شخصیتها انجامیده است. لحظات طلایی فیلم همین صحنههاست، جایی که تمام لذت، درد و پیام اصلی فیلم شکل میگیرد. حالا برای نخستین بار، این افراد خود را میبینند و چه ضیافتی از این خودشناسی میسازند. فیلم با ظرافت موفق میشود نهتنها تصویری جهانشمول از پیرزن و پیرمردی تنها به نمایش بگذارد، بلکه شرایط خاص این افراد در جامعه ایرانی را نیز بهخوبی برجسته میکند. «کیک محبوب من» به نویسندگی و کارگردانی مریم مقدم و بهتاش صناعیها تولید شده است. مریم مقدم با سابقهای درخشان در زمینه کارگردانی و نویسندگی، توانسته است با این فیلم، تواناییهای خود را به نمایش بگذارد.
{«ویکد ۲»؛ ادامهای بر داستانهای جادو و دوستی
|}در حالی که در یک جامعه نسبتا آزادتر چنین فیلمی یک فیلم ساده و معمولی محسوب میشود و چندان برجستگی و ویژهگی پیدا نمیکند. اما در حاکمیت کنونی ایران، میتوان گفت که این فیلم خط قرمزهای جمهوری اسلامی را زیرپا گذاشته و سازندگان و بازیگران آن، آگاهانه دست به ریسک بزرگی زدهاند. کیک محبوب من فیلمی است که با روایت داستان مهین زنی که در جستجوی تغییر در زندگیاش است به موضوعاتی همچون آزادی فردی، حقوق زنان و جستجوی هویت میپردازد.
این فیلم به تماشاگران این پیام را منتقل میکند که هیچگاه برای جستجوی خوشبختی و معنا در زندگی دیر نیست. این فیلم پر از عناصر بصری و روایتی است که خط قرمزهای فرهنگی و سیاسی ایران را شکسته و به همین دلیل نام سازندگان آن در فهرست افرادی قرار گرفت که اجازه خروج از ایران را نداشتند. فیلم 《کیک محبوب من》 با بحثهای مختلفی در رسانهها و میان علاقهمندان سینما روبهرو شده است. از جمله موارد مطرحشده، چالشهایی است که برخی از هنرمندان و کارگردانان برای شرکت در جشنوارههای بینالمللی با آن روبهرو میشوند. همچنین، بعضی از بخشهای فیلم به موضوعاتی اجتماعی و زندگی روزمره پرداخته که توجه ویژهای را به خود جلب کرده است. این فیلم علاوه بر دریافت نقدهای گوناگون، باعث گفتوگوهایی در مورد جنبههای مختلف فرهنگی و اجتماعی شده است.
در واقع فیلم کیک محبوب من روایت زندگی مهین (با بازی لیلی فرهادپور) 30 ساله است که بیوه شده است. یکی از تمهای اصلی «کیک محبوب من»، جستجوی هویت و خودشناسی است. مهین در مسیر زندگیاش با چالشهایی روبرو میشود که او را به تفکر در مورد هویت و خواستههایش وادار میکند.
فیلم سینمایی فرار از زندان
فیلم سینمایی فارست گامپ
فیلم سینمایی فانتزی
فیلم سینمایی فایتر
فیلم سینمایی فایتر 2022
فیلم سینمایی فسقلی ها
فیلم سینمایی فراری
فیلم سینمایی فرار بزرگ
فیلم سینمایی قیف
فیلم سینمایی قلب رقه